Pametna zunanja kamera

Pametna zunanja Full HD kamera je brezžična IP kamera z visoko kvaliteto slike, ki je namenjena zunanji uporabi.

Preverite ostale naprave

Video nadzorni sistem pametne hiše dopolnite s pametno zunanjo kamero

Priljubljenost avtomatiziranih domov v zadnjem času močno narašča. Včasih je bila integracija takšnega sistema stroškovno zelo velika, zato si je implementacijo domov lahko privoščila le peščica ljudi. S tehnološkim razvojem in posledično zaradi tega veliko višje cenovne dostopnosti in preprostosti, je danes avtomatizacija hiše veliko lažja. Sistem implementacije je najlažje vključiti v novogradnjo, kljub temu pa avtomatizacija v obstoječi hiši s klasično inštalacijo ne predstavlja več nobene težave. Namen avtomatizacije doma ni le avtomatično izvajanje hišnih opravil, ampak tudi nadzorovanje s pametnim telefonom ali tablico.

Za večino uporabnikov avtomatiziranega sistema je na prvem mestu udobje, vendar v nobeni inteligentni hiši in njeni okolici ne boste občutili pravega udobja, če se v njej ne boste počutili varno. Zato vam svetujemo, da si svoj video nadzorni sistem poleg notranje kamere in alarmne naprave dopolnite tudi s pametno zunanjo kamero, s katero boste tako podnevi kot ponoči nadzorovali okolico svoje pametne hiše.

Pametne zunanje kamere usmerite na svoje zemljišče ali pa pridobite sosedovo dovoljenje

Pot od odpiranja embalaže do povezave z varnostno kamero je hitra in preprosta. Kamere za nadzor lahko namestite s pomočjo električnega kabla ali brezžično. Priporočamo vam, da jih namestite na takšna mesta, od koder boste kar najbolje pokrili željeno površino. Pametna zunanja kamera s svojim delovanjem omogoča pogled v vse smeri vertikale in horizontale, zato pred namestitvijo preverite doseg usmerjenosti video kamere.

Vendar pri nameščanju žal nimate povsem prostih rok. Nadzorne IP kamere ne smete usmeriti na del posesti, dvorišča ali parkirišča, kjer se gibljejo tudi drugi, naj si bo to javno ali zasebno. Če boste to počeli brez privoljenja in vednosti sosedov, ste lahko za svoja dejanja kazensko odgovorni. Čeprav z večjim zajemom slike lažje spremljate dogajanje v okolici vašega pametnega doma, je takšno snemanje nedopustno, saj gre za vdor v zasebnost. V takšnih primerih upoštevajte pravico do zasebnosti, zato kameri za nadzor zameglite tisti del slike, ki je sporen.

Pametno zunanjo kamero lahko uporabljate samostojno ali v kombinaciji z Z-Wave krmilnikom

Pametno zunanjo kamero preprosto dodate v domače Z-Wave brezžično omrežje, njen zapis pa spremljate z ustrezno aplikacijo na zaslonu telefona. Le nekaj klikov in zadeva bo delovala tudi brez pomoči strokovnjakov, saj je postopek vklopa in nastavitve popolnoma preprost. Vseeno pa se ustrezno zavarujte in bodite zelo previdni, kajti dostop do kamer na pametnem telefonu ali drugi napravi, s katero spremljate dogodke, poteka največkrat prek strežnika ponudnika storitve.

IP kamero lahko uporabljate samostojno ali pa v kombinaciji z Z-Wave krmilniki, ki vam omogočajo, da varnostne kamere povežete z ostalimi različnimi alarmnimi napravami in senzorji. Tako boste lahko kjerkoli in kadarkoli, ne glede ali ste doma ali na počitnicah, spremljali dogajanje v okolici vašega doma v živo ali pa si posnete dogodke ogledali kasneje. Ne glede na to, kako boste varnostni sistem ustvarili s pomočjo Z-Wave scen, vam bo naprava, ki podpira spominsko kartic do 128 GB spomina, omogočala 24 urni nadzor vašega teritorija.

Preverite ostale naprave