Pametna vtičnica

Pametna vtičnica 16A omogoča nadzor in upravljanje vklopa in izklopa priključene naprave, hkrati pa napravi meri še porabo električne energije.

Preverite ostale naprave

S pametno vtičnico 16A do večje varnosti v pametnem domu

Pametna vtičnica 16A je majhna in zelo prefinjena naprava, ki za vas in vaše otroke predstavlja eno najvarnejših naprav. Poseben zaščitni pokrovček na njej poskrbi, da najmanjši raziskovalci ne bodo v nevarnosti. Pametna vtičnica lahko samodejno izključi katerokoli napravo, ki je v okvari. Če se vam bo pokvaril na primer hladilnik ali klimatska naprava bo pametna vtičnica poskrbela za takojšen izklop in s tem omejila nastalo škodo.

Pametna vtičnica meri porabo elektrike in moči

Ste vedeli, da pametna vtičnica meri porabo energije vsake električne naprave, ki je priklopljena nanjo. Ta majhna enotna naprava, z modernim izgledom in nevpadljivo belo barvo, ima vgrajenih več funkcij. Stikalo za izklop moči, števec porabe, merilec moči in pre-tokovna zaščita so funkcije, ki vam omogočajo popoln nadzor nad porabo energije in moči.

Pametna vtičnica 16A ima vgrajen tudi LED indikator, ki spreminja barve glede na porabljeno količino moči priklopljene naprave. Barve spreminja od modre do vijolične. Če boste imeli na pametno vtičnico priklopljeno nočno lučko, se vam bo prikazala modra barva, kar pomeni majhno porabo. V kolikor boste priklopili pralni stroj, se bo prikazala vijolična barva, kot indikator velikega porabnika moči.

S pomočjo pametne vtičnice lahko stalno spremljate in analizirate porabo energije na vsaki napravi, ki je nanjo priključena. To vam omogoča, da podatke iz preteklih obdobij med seboj primerjate in na podlagi teh naredite načrt, kako stroške električne energije še zmanjšati. Tako lahko na primer v tedenskih in mesečnih intervalih nadzorujete grelce in klimo in na podlagi tega urnik delovanja nastavite tako, da bo energetski prihranek najboljši.

Avtomatiziran urnik vklaplja in izklaplja pametno vtičnico

Poleg tega, da pametna vtičnica naprave lahko kadarkoli vklopi in izklopi, pa vam na primer s pomočjo posebnega števca, tudi samodejno izklopi vse naprave, katere ne želite, da so v uporabi po polnoči. Kar pomeni, da ta majhna naprava lahko ustvarja avtomatiziran urnik vklapljanja in izklapljanja naprave glede na pogostost uporabe ali kakšen drug parameter, ki ste si ga zamislili.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste po likanju pozabili napravo izklopiti? Sedaj vam pametna vtičnica takšne zagate lahko pomaga rešiti tako, da napravo preko Z-Wave brezžičnega omrežja enostavno izklopite, če imate pri roki telefon, tablico ali računalnik.

Brezžični nadzor preko Z-Wave sistema je izredno dobrodošel v vsaki pametni hiši oziroma smart house, še posebno takrat, ko vas ni doma. Medtem, ko ste vi na dopustu, na obiskih ali službi vam pametna vtičnica lahko prižge luči, da hiša ne izgleda prazna. V mobilni aplikaciji lahko stalno spremljate ali so vse električne naprave v vašem domu izklopljene. V kolikor bi v električnem omrežju prišlo do napake, pa vam vgrajena prenapetostna zaščita omogoči preprečiti neljube situacije.

Preverite ostale naprave