Pametna točka

Pametna točka je glavni prehod, ki omogoča upravljanje z različnimi moduli in napravami, preko računalniških aplikacij pa predstavlja nadzorni sistem vašega pametnega doma.

PREVERITE OSTALE NAPRAVE

Enostaven nadzor in upravljanje vašega doma s pametno točko

Za optimalno delovanje celotne avtomatizacije doma s pomočjo pametne točke je potrebno upoštevati vsa strokovna navodila nastavitve pametnih inštalacij, pametnih vtičnic in stikal, električnih naprav in vseh ostalih modulov, ki so sestavni del cel celotnega sistema. Ker gre za zelo zmogljivo napravo z veliko delovnega spomina, pametna točka podpira ustvarjanje scen, dogodkov, urnikov ali različnih obvestil.

Pametna točka za udobno bivanje in višjo kvaliteto življenja

Uporabniki avtomatiziranega sistema stremijo k temu, da njihova inteligentna hiša poskrbi za marsikatera vsakodnevna opravila, ki jim ne predstavlja samo ugodja, ampak jim hkrati tudi prihrani čas. Seveda je udobje močno povezano s finančnimi zmožnostmi, ki posledično temu pomenijo višanje stroškov same inteligentne inštalacije.

Ali veste, da si s pomočjo pametne točke lahko prilagodite različne module in električne naprave popolnoma po lastnih željah in potrebah? Na ta način boste bistveno prispevali k višji kvaliteti življenja. V primeru pametne inštalacije vam pametna točka predstavlja glavni prehod (gateway), ki se uporablja za nastavitev brezžičnega omrežja, nadzor stikal, zatemnilnikov, temperaturnih senzorjev in ostalih modulov oziroma naprav, ki so del avtomatizacije doma.

S pametno točko do varnejšega doma

Pametna točka vam sedaj omogoča, da boste svoj dopust preživeli brezskrbno ne glede na to, koliko časa boste bili z doma. Video nadzorne kamere, pametne ključavnice, senzorji gibanja in drugi varnostni mehanizmi so sestavni del alarmnega sistema, ki zagotavlja varen dom, nadzor in upravljanje pa lahko opravite preko iOS ali Android naprave, kot so na primer računalnik, tablica ali pametni telefon.

To pa še ni vse. S pametno točko boste s prve roke prejeli informacije o morebitnem izlivu vode v stanovanju, požaru ali uhajanju plina. Prepričate se pa lahko zelo enostavno, kar preko mobilnega telefona ali interneta, kjer lahko preverite stanje svoje hiše ali pa celo pogledate živo sliko video nadzornih kamer.

Pametna točka je rešitev za varčnejšo porabo energije

Zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na izbiro avtomatiziranega sistema, je varčnost. Pomembno je, da izberete pravilno strategijo pametne specializacije, katera lahko bistveno pripomore k znižanju stroškov in zmanjša porabo električne energije. Vsestranska uporabnost pametne točke je zagotovo odlika, ki vam omogoča varčevanje na različne načine.

Z njo boste zelo enostavno uravnavali primerno temperaturo v prostoru kjerkoli in kadarkoli, prav tako pa ni nobenega strahu, da se ne bi vrnili domov v neogrete ali prevroče prostore, saj lahko z daljinskim upravljanjem preko pametne točke svoje prostore ogrejete ali ohladite na željeno temperaturo tudi, ko vas ni doma.

Ko enkrat zapustite dom tudi vaša inteligentna hiša preide v energetsko varčen režim. S pomočjo pametne točke se ugasnejo vse luči, izklopijo se nepotrebni električni porabniki, nastavijo se žaluzije v najprimernejšo pozicijo, v prostorih pa se ohranja najbolj optimalna temperatura, ki zagotavlja majhno porabo energije.

Preverite ostale naprave