Pametna notranja sirena

Pametna notranja sirena spada v varnostni del pametnih inštalacij in vas bo z zvočnim ali svetlobnim signalom opozorila v različnih nepredvidljivih situacijah.

Preverite ostale naprave

Pametna notranja sirena bo poskrbela za večjo varnost znotraj vašega doma

Varnost je izjemno pomemben del avtomatizacije hiše in pogosto eden od najbolj pomembnejših razlogov zakaj se mnogi uporabniki odločijo za inteligentno hišo. Številne pametne inštalacije v pametnih hišah nudijo brezskrbno bivanje in poskrbijo za varnost znotraj vsakega pametnega doma.

Dodatna in izjemno uporabna funkcija pametne notranje sirene pa je ta, da boste ob njenem aktiviranju natančno vedeli za kakšno nevarnost gre. Preko različnih nastavitev na vašem krmilniku se pametna notranja sirena odzove z različnimi toni v primeru, ko se na primer sproži detektor dima ali pa senzor gibanja. Tako boste v vsakem trenutku natančno vedeli za kakšno nevarnost gre in se lahko temu primerno tudi odzvali.

Pametna notranja sirena ima zelo široko področje uporabe

Pametna notranja sirena pa se odlično obnese kot dodatek k obstoječim pametnim instalacijam, kjer se lahko združi z drugimi pametnimi napravami v omrežju. Na ta način je pametna notranja sirena zelo široko uporabna in vas bo opozarjala na različne nepredvidljive situacije v vaši inteligentni hiši.

Če bo senzor gibanja ali pa senzor za okna in vrata zaznal, da se v vašem pametnem domu nahajajo nezaželeni vsiljivci, se bo pametna notranja sirena nemudoma odzvala in vas opozorila z glasnimi zvoki in svetlobnimi učinki.

Podobno se bo zgodilo tudi v vseh drugih, morda ne toliko nevarnih situacijah, pa vendar za vas zelo neprijetnih. Z namestitvijo pametne notranje sirene boste kmalu ugotovili, da je lahko zelo uporabna naprava, s katero se lahko izognete tudi večji materialni škodi v vašem pametnem domu. V primeru, ko detektor dima zazna večjo koncentracijo dima v prostoru, ali pa v primeru izlitja vode, boste o tem nemudoma opozorjeni, zato boste lahko hitro ukrepali.

Pametna notranja sirena se namesti zelo enostavno

Pametna notranja sirena je namenjena namestitvi v notranje prostore vaše inteligentne hiše. Za varnostni del pametnih inštalacij je izjemno pomembno, da so nameščene na takšen način, da omogočajo neprekinjeno delovanje tudi v primeru izpada električne energije, saj le tako zagotavljajo največjo možno varnost.

Zato je za vas zagotovo pomemben podatek, da lahko pametno notranjo sireno zelo enostavno namestite na poljubno mesto v katerikoli prostor v vašem pametnem domu, pri čemer imate možnost baterijskega napajanja ali pa napajanja preko električnega omrežja. Tako jo lahko, podobno kot tudi ostale Z-Wave vtičnice, priklopite direktno v stenski vtič, za kar ne potrebujete nobenih kablov, vgrajena litijska baterija pa predstavlja dodatno varnostno podporo, ko zmanjka elektrike.

Ob namestitvi je potrebna uparitev z Z-Wave krmilnikom, ki vam omogoča brezžično povezavo tudi z ostalimi pametnimi napravami in tudi možnost daljinskega nadzora nad dogajanjem v vašem pametnem domu tudi takrat, ko vas ni doma.

Preverite ostale naprave