Petrolej za peči »Qlima Extra«

V sodelovanju z belgijskim proizvajalcem vam nudimo »Premium Quality« gorivo - petrolej za peči »Qlima Extra«, ki je namenjen ogrevanju s pečmi brez dimnega odvoda v zaprtih prostorih ali na odprtem.

Lahko izkoristite Zlate točke za nakup peči na petrolej!

V času ogrevalne sezone vam petrolej nudimo na vseh Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji in tudi na Hrvaškem. Gre za gorivo, ki ga že skoraj tri desetletja razvija belgijski proizvajalec, ki s svojo blagovno znamko vodi v oskrbi evropskega tržišča. Zaradi garancije vrhunske kakovosti, ki jo definirajo predvsem visoko plamenišče in izredno nizka vsebnost aromatov in žvepla, je petrolej primeren za rabo v vseh vrstah prenosnih peči z izgorevanjem preko stenja in preko elektronskih peči.

Ob nakupu petroleja pri Petrolu vam dodatno zagotavljamo visoke standarde kontrole kvalitete, ki jih periodično izvajamo v lastnem mednarodno akreditiranem laboratoriju in tako dodatno poskrbimo za zagotavljanje vrhunske kvalitete.

Prednosti:

  • najvišja možna kakovost ob najnižji ceni na slovenskem trgu,
  • varno gorivo zaradi visokega plamenišča, ki presega 65 ºC,
  • nadzor in preverjanje kakovosti petroleja v mednarodno akreditiranem laboratoriju,
  • ekološko prijazna PET embalaža je atestirana za gorljive snovi, 
  • možnost vračila prazne embalaže ob ponovnem nakupu,
  • različne oblike bonitet v prodajnih akcijah na Petrolovih bencinskih servisih.

Rok uporabnosti in nasveti

Petrolej na daljši rok izgublja izvorne izgorevalne značilnosti, ki se s časom spreminjajo. To lahko v določeni meri preprečimo tako, da gorivo vedno hranimo v temnem in hladnem prostoru. V kolikor je gorivo izpostavljeno neposredni sončni svetlobi, bo hitro izgubilo izvorno kakovost.

Pokazatelj neustrezne kakovosti ob neprimernem hranjenju (lahko tudi zaradi pretečenega roka uporabe) je običajno spremenjena barva petroleja. Če barva iz oranžno-rumene prehaja v rjavkaste odtenke, je to znak, da je petrolej verjetno že neustrezne kakovosti (najpogostejši vzrok je neustrezno hranjenje).

Priporočljiv rok uporabe je 4 mesece od odprtja embalaže, dejanski rok uporabe pa je 36 mesecev od datuma polnitve, ob ustreznem skladiščenju je petrolej lahko uporaben še bistveno dlje. 

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.

Valentin Božič,
1.2.2017