WEICON izdelki za industrijo

Potrebujete epoksi sistem, industrijsko lepilo, tesnilno maso ali tehnični sprej? Pri nas najdete celovito ponudbo WEICON izdelkov najvišje kakovosti za še tako zahtevno uporabo.

Pošljite povpraševanje Prenesite brošuro

Najvišji standardi kakovosti

Strokovna podpora pri uporabi

Pomoč pri iskanju alternativ

Najboljša DIY (Do it yourself) izbira

Preverite še ostale poslovne rešitve

Uporabniki

Področja

Skrbimo za kakovostno in zanesljivo oskrbo s specialnimi lepili in tesnili WEICON

Nemško podjetje WEICON že od leta 1947 proizvaja specialna lepila in tesnilne mase, tehnične spreje ter visoko zmogljive montažne paste in masti za vsa področja industrije, od proizvodnje do popravil in vzdrževanja. Celovita ponudba WEICON danes šteje preko 400 raznovrstnih izdelkov za še tako zahtevno uporabo. Ti so izdelani po najvišjih standardih kakovosti, ki jih redno testirajo, nadzirajo in certificirajo priznani inštituti po vsem svetu.

WEICON za Slovenijo ekskluzivno zastopamo v Petrolu. Z našim tehničnim svetovalcem vam bomo pomagali poiskati najboljšo rešitev za lepljenje, tesnjenje, ali obnovo materialov.

Pošljite povpraševanje

Celovita WEICON ponudba za najrazličnejše uporabe

WEICON epoksi sistemi

WEICON tekoče kovine so izdelane na osnovi dvokomponentne epoksi smole. So ekstremno odporne na agresivne medije, z visoko temperaturno obstojnostjo do +280 °C.

Epoksi smole so nekorozivne ter odporne na tlak in obrabo. So idealen izdelek za hitro in stroškovno učinkovito popravilo, spajanje in premaze različnih vrst materialov. Kit, ki vsebuje smolo, trdilec, lopatico in rokavice, uporabite za obnovo, prevleke orodij, zaščito proti obrabi in več.

WEICON anaerobna lepila in tesnilna sredstva WEICONLOCK®

WEICON WEICONLOCK so enokomponentna anaerobna lepila in tesnilne mase, še posebej primerne za sestavljanje kovinskih delov.

Izbirajte med širokim naborom lepil različnih trdnosti spoja in viskoznosti. Uporabite jih za varovanje navojnih zvez, tesnjenje navojnih zvez cevi in fitingov, vezavo cilindričnih delov ali tesnjenje prirobnic. Po sušenju je lepilna vez odporna proti vibracijam, udarcem, kemikalijam, topilom in temperaturam od –60 °C do +150 °C.

WEICON silikoni

Elastična lepila in tesnilna sredstva WEICON, t.i. silikoni, so visokokakovostne tesnilne mase za industrijsko uporabo. Odporne so na ultravijolično sevanje, vremenske razmere in staranje. WEICON silikoni se lahko uporabljajo v temperaturnem območju do + 300°C in so izjemno odporni proti olju in masti.

WEICON poliuretani in gumijasta lepila

Izdelki GMK so različna kontaktna lepila za lepljenje gume in kovine.

Enokomponentna WEICON lepila na osnovi polikloroprenov zagotavljajo visoko trdnost ter popolno površinsko in fleksibilno vezavo. Lahko se uporabljajo za vezavo gume z gumo ali gume s kovino.

Dvokomponentna WEICON lepila na osnovi polikloroprenov zagotavljajo popolno in trajno elastično vezavo delov, ki so nenehno izpostavljeni dinamičnim obremenitvam. Ponujajo boljšo oprijemljivost in izboljšano temperaturno obstojnost.

WEICON poliuretani so lepila in tesnilne mase za različne aplikacije na področju obdelave kovin in plastike. Po strjevanju se lahko pobarvajo in brusijo ter so brez silikonov in brez vonja.

WEICON izdelki za živilsko in farmacevtsko industrijo – certifikat NSF

WEICON vam ponuja še celovito paleto kemičnih in tehničnih izdelkov, ki so certificirani za živilsko industrijo.  

Sledijo namreč visokim standardom National Sanitation Foundation (NSF), zato v procesih proizvodnje, vzdrževanja in popravil izpolnjujejo vaše natančne zahteve po kakovosti in varnosti. Naša lepila, tesnilne mase, montažne paste in čistila lahko tako brez skrbi uporabite pri proizvodnji hrane in pijač ter v farmacevtski in kozmetični industriji.  

Kontaktirajte nas

Fernando Montes

Tehnični svetovalec za industrijska maziva

Aleksander Kamšek

Osrednja Slovenija

Jugoslav Grbić

Gorenjska, Kamnik, Domžale, Radomlje in Vodice

Igor Pancar

Dolenjska in Zasavje

Benjamin Rožman

Maribor

Roman Makuc

Primorska