Športna sponzorstva – Team Petrol

Naši glavni sponzorski projekti na 
športnem področju so sponzorstvo
Olimpijskega komiteja Slovenije in Športa mladih,
Smučarske zveze Slovenije in ostalih športnih zvez
ter osebna sponzorstva.

Pozdrav Team Petrola

V Petrolu sodelujemo s slovenskimi športniki iz različnih panog tako v kolektivnih kot individualnih športih. Sponzoriramo klube, zveze in prireditve iz različnih delov Slovenije, na nekaterih prireditvah in v določenih športnih panogah pa smo že tradicionalno med največjimi sponzorji. Pri Petrolu se zavedamo, da sponzorstvo samo po sebi (še) ne pomeni dodane vrednost in zato velik poudarek namenjamo sponzorski aktivaciji, kar pomeni aktivno vključevanje Petrola v sponzorski proces s konkretnimi in posebej za posamezni sponzorski projekt izdelanimi aktivnostmi. Pri vsakem projektu skušamo vključiti in poskrbeti tudi za vas – športne navijače.

Podpiramo olimpijsko gibanje in olimpijske vrednote ter z Olimpijskim komitejem Slovenije in Zavodom za šport sodelujemo tudi pri šolskih športnih tekmovanjih ter množičnih prireditvah za šolarje in dijake.

Veliko pozornosti namenjamo osebnim sponzorstvom najboljših in perspektivnih športnikov.
Team Petrol združuje 23 športnikov, ki so ambasadorji Petrolovih vrednot, v Petrolu pa želimo prispevati k njihovemu razvoju, zato sodelujemo z njimi na različnih projektih. Vsako leto imamo srečanje Teama Petrol, katerega namen je na enem mestu zbrati  športnike, ki jih podjetje Petrol podpira in jim na nekoliko drugačen način predstaviti svoje poslovanje ter preko različnih predavanj športnikom predstaviti področja, ki so tudi pomembna pri doseganju vrhunskih rezultatov.

 

Šesto druženje Teama Petrol na Brdu pri Kranju

Rok Cuderman Žan Košir, Blaž Kavčič, Aleksander Salkič med pogovorom Sodelovanje v delavnici Tekmovanje v zorbingu Skupinska fotografija Teama Petrol Prejemniki pokalov

Tudi letos smo tradicionalno druženje športnih šampionov združenih pod okriljem ekipe Team Petrol izvedli na prečudovitem posestvu NZS na Brdu pri Kranju. 25. maja 2018 smo športnikom podali nekaj nasvetov, kako zgraditi lastno blagovno znamko, pogovarjali smo se o »influencerjih« in spoznali eno prav posebno »peklensko preizkušnjo«, ki sliši na ime Reli Dakar. Zbrane je pozdravil direktor trženja Petrola, Rok Cuderman, po predavanjih pa so sledile še atraktivne športno-družabne aktivnosti. 

Direktor trženja družbe Petrol, Rok Cuderman, je v uvodnem predavanju predstavil trenutno pozicijo Petrola, poleg tega pa je s ponosom poudaril glavne rezultate sponzorske aktivacije Tekmujmo skupaj! Direktor korporativnega komuniciranja na Petrolu, mag. Aleksander Salkič, je z deskarjem na snegu, Žanom Koširjem in tenisačem, Blažem Kavčičem, izvedel sproščen pogovor na temo »influencerjev« v športu, kjer smo neposredno iz prakse izvedeli, kako je biti »influencer«, kje so pasti in kako potegniti največ v odnosih s podjetji.

Jasna Knez, certificirana poslovna in timska »coachinja« in »master jungian coaching« trenerka, je v izjemno zanimivi delavnici – Moje notranje gledališče gradi mojo blagovno znamko -  športnikom približala lastni jaz ter jim s praktičnimi nalogami pomagala, da so o sebi izvedeli več kot so si sploh lahko mislili. Za konec formalnega dela je motokrosist in prav tako član Team Petrol, Simon Marčič, pripravil divji potopis Relija Dakar, kjer je doživel nešteto zares zanimivih prigod.
 
Popoldanski del druženja Team Petrol smo kot po navadi zaključili s športno-družabnimi aktivnostmi. Letos so se športniki med seboj pomerili v »zorbingu«, zajahali pa so tudi podivjanega bika. Pokale za najboljše je podelil predsednik uprave Petrola, mag. Tomaž Berločnik.
 
 

Peto druženje teama Petrol na Brdu pri Kranju 

Uvodna beseda Rok Cuderman med nagovorom zbranih Saša Einseidler Skupinska fotografija Teama Petrol Piknikovanje Skupinska fotografija Teama Petrol

Letošnje, zdaj že tradicionalno srečanje naših vrhunskih športnikov, ki skupaj tvorijo šampionsko ekipo Team Petrol, je potekalo 25. maja 2017, na čudovit, skorajda že poletni dan na Brdu pri Kranju. Dogodek z naslovom Energija najboljših je športnike opremil s prepotrebnimi znanji glede družbenih omrežij in nastopanja v medijih. Po uvodnem pozdravu predsednika uprave družbe Petrol mag. Tomaža Berločnika in nekaj spodbudnih besedah predsednika NZS Radenka Mijatovića, je Team Petrol čakal aktiven in poučen dan.

O tem, kako v Petrolu upravljamo s sponzorstvi, je govoril direktor trženja družbe Petrol Rok Cuderman, ki je izpostavil nekaj najpomembnejših poudarkov glede glavnih sponzorskih projektov podjetja, hkrati pa je predstavil vlogo, ki jo v tej zgodbi igra Team Petrol. V sponzorskih odnosih igrajo ključno vlogo tudi družbena omrežja. Agencija Klicaj! je na to temo za športnike pripravila predavanje, da bodo ti lahko še bolj učinkovito izkoristili vse prednosti, ki jih ponujajo Facebook, Instagram in ostala druščina.

Čeprav so športniki le redko deležni tovrstnih izobraževanj, se v Petrolu dobro zavedamo kakšne pozitivne učinke lahko imajo strokovni nasveti o najbolj aktualnih tematikah. Preden so se naši športniki prepustili motivacijsko-športnemu delu druženja, smo ravno zato pripravili še interaktivno delavnico o nastopanju v medijih, ki je potekala pod vodstvom Saše Einsiedler. Srečanje se je kot po navadi končalo v sproščenem, rahlo tekmovalnem duhu, saj so športniki skozi igro spoznavali pomen sodelovanja v ekipi, še posebej v kriznih situacijah.

 

Četrto druženje teama Petrol na Brdu pri Kranju 

Slavnostni nagovor Slavnostni nagovor Zbrane je zabaval Vid Valič Chéf Robert Mrzel v akciji

Kajakali smo! Druženje na strelišču Pozdrav Team Petrola

Z namenom druženja, izmenjave izkušenj ter prenosom znanja, so se 25. maja 2016 na Brdu pri Kranju ponovno zbrali športniki, ki so hkrati sponzoriranci družbe Petrol. Team Petrol, ki se tradicionalno srečuje vsaj enkrat letno, se je tokrat posvečal predvsem pomenu in vsebinam javnega nastopanja. Kako preprosto je lahko povedati misel, sta jim skušala pokazati in jim svetovati v zvezi z javnim nastopanjem Anja Križnik Tomažin in Vid Valič.

S poudarkom na pozitivni psihologiji, so športniki na delavnici, ki jo je vodil Anton Majhen, poskušali pravilno oblikovati razlago kritičnih dogodkov na način, ki zagotavlja aktivacijo notranjih virov ter regulacijo moči in energije.

Tudi letos pa ni šlo brez športnih in zabavnih vsebin. Supanje, lokostrelstvo in orientacijsko iskanje sestavin, so vodili do končne naloge in sicer – pripravi najbolj FRESH sendviča. Po skupinah so športniki ob vodenju chéfa Roberta Mrzela tekmovali za najbolje sestavljen in prezentiran sendvič. Kdo ve, morda bo gourmet sendvič OKUS NAJBOLJŠIH, nekoč del Petrolove Fresh ponudbe.

 

Tretje druženje teama Petrol na Bledu 

Srečanje na Bledu, 3. junija 2015 Predsednik uprave Petrol d.d., Ljubljana, Tomaž Berločnik Pozdrav Uvodni nagovor

Avtogrami Skupinsko druženje Poletno sankanje

Tretje srečanje Teama Petrol je potekalo 3.6.2015 na Bledu. Predsednik uprave družbe Petrol je izpostavil vrednote, ki združujejo člane Teama Petrol, predavanja pa so bila tokrat motivacijsko naravnana. S športniki je svoje metode in izkušnje za doseganje izjemnih rezultatov delil psiholog Aleksander Zadel, ki učinkovito mentorira ljudi, da na podlagi lastnih potencialov in želja, razvijejo suverene in avtonomne rešitve s katerimi povečajo osebno zadovoljstvo in učinkovitost. Trije svetovni prvaki iz Teama Petrol (Dejan Zavec, Jakov Fak in Miha Hrobat) so delili svoje izkušnje z ostalimi člani Teama Petrol. Četrti svetovni prvak, Žan Košir, pa se pogovoru zaradi poškodbe žal ni mogel pridružiti in je le na daljavo izrazil svojo pripadnost Teamu Petrol.

S strani družbe Petrol so bile predstavljene usmeritve glede sponzorskega sodelovanja, različne vidike uspešnega sodelovanja med sponzorji in sponzoriranci pa je predstavila športna agencija Sportelement.

Na srečanju so športniki izrazili podporo krvodajalstvu, saj so že od začetka Petrolove krvodajalske akcije Daruj energijo za življenje njeni ambasadorji. Njihova podpora je bila naslednji dan, ob dnevu krvodajalcev, simbolno predana na Zavodu za transfuzijsko medicino.
Srečanje se je tokrat zaključilo s poletnim sankanjem, tekmovanjem, pri katerem so vsi uspešno prišli na cilj.

 

Drugo druženje teama Petrol na Brdu pri Kranju

Jakov Plezanje Druženje na Brdu

Na Brdu pri Kranju je 12.6.2014 potekalo že drugo srečanje najuspešnejših športnikov – članov Teama Petrol. Gre za strokovno-družabni dogodek, ki ga družba Petrol organizira za svoje sponzorske varovance na področju vrhunskega športa. Tokrat so udeleženci, skozi serijo predavanj in pogovorov s strokovnjaki, izvedeli več o drugačni plati življenja profesionalnega športnika.
Med drugim so lahko prisluhnili izpovedim športnih legend Jureta Franka in Srečka Katanca.

Srečanja se je udeležilo več kot 20 vrhunskih športnikov, med njimi prejemnika olimpijskih medalj biatlonka Tea Gregorin in deskar na snegu Žan Košir, alpski smučarji Andrej Šporn, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Mišel Žerak, Miha Kuerner in Žan Kranjec, paraolimpijski smučar Gal Jakič, biatlonci Jakov Fak, Klemen Bauer, Andreja Mali, Lenart Oblak, Miha Dovžan in Urška Poje, tekačica Anja Eržen, puščavski lisjak Miran Stanovnik, naš odlični boksar Dejan Zavec, mladinski svetovni prvak v težavnostnem in hitrostnem plezanju Janez Svoljšak ter triatlonec Miro Kregar.

Predavatelji srečanja Teama Petrol so največ časa namenili predstavitvam celovitega pogleda na razvoj in pravilnega upravljanja športnikove osebnosti v Sloveniji. Priznani športni zdravnik Matjaž Turel, za katerega mnogi pravijo, da je prototip zdravnika, kakršnega si človek želi imeti ob sebi,
če bi zbolel, je športnikom predstavil številne vplive na delovanje izredno pomembnega organa, športnikovih pljuč. Matjaž Turel je namreč vodja hospitalnega dela Kliničnega oddelka za pljučne bolezni v UKC Ljubljana.

Legendi slovenskega športa nogometaš, trener ter selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec in alpski smučar, prejemnik olimpijske medalje ter uspešen poslovnež Jure Franko, sta z mladimi delila misli o svojih športnih karierah in pasteh na njunih življenjskih poteh. Janez Hudovernik, strokovnjak za medosebne odnose, pa je predstavil pomembnost vzdrževanja dobrih odnosov med športnikom in okolico ter učenja na svojih napakah, ki si jih moramo hitro odpustiti in ne biti vedno prestrogi do sebe in svojih rezultatov. Poudaril je, da sta za doseganje vrhunskih rezultatov potrebni energija in volja.

Športniki seveda ne bi bili športniki, če se ne bi pomerili v športnih igrah. Tokrat so bile igre bolj družabnega značaja, njihov namen pa je bil predvsem pokazati pravo timsko delo. Tako so se lahko preizkusili v jahanju čudovitih lipicancev, hitrostnemu plezanju na drevo in zorbingu na vodi.  

V Petrolu se zavedamo, da sponzorstvo samo po sebi (še) ne pomeni dodane vrednost in zato velik poudarek namenjamo sponzorski aktivaciji, aktivaciji športnikov in navijačev. To pomeni aktivno vključevanje Petrola v sponzorski proces s konkretnimi in posebej za posamezni sponzorski projekt izdelanimi aktivnostmi.
 


Prvo druženje Teama Petrol

Družba Petrol je 24.10.2013 na Bledu organizirala prvo srečanje za svoje sponzorirance, imenovano Dan Team Petrol. Namen srečanja je bil na enem mestu zbrati  športnike, ki jih podjetje Petrol podpira in jim na nekoliko drugačen način predstaviti svoje poslovanje ter preko različnih predavanj športnikom predstaviti področja, ki so tudi pomembna pri doseganju vrhunskih rezultatov.

Na srečanju so bili: alpski smučarji Andrej Šporn, Klemen Kosi in Miha Hrobat, deskar na snegu Žan Kosir, paraolimpijski smučar Gal Jakič, biatlonci Klemen Bauer, Andreja Mali in Tea Gregorin, kolesar Matej Mohorič, taekwondoistka Nuša Rajher, tenisač Blaž Kavčič in puščavski lisjak Miran Stanovnik.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik uprave družbe Petrol, mag. Tomaž Berločnik in jim skozi predstavitveni video in kasneje v sproščenem pogovoru predstavil družbo Petrol in strateško usmeritev družbe v prihodnosti. Uroš Okoren in Blaž Bolcar s podjetja Sportelement sta športnikom na kratko predstavila pomembnost in načine upravljanja športnikove osebne blagovne znamke, Nina Veber iz podjetja Althea pa je športnikom predstavila proces mentalnega treninga. Matic Švab, predstavnik OKS, katerega sponzor je tudi Petrol, je športnikom predstavil politiko upravljanja osebnih družbenih medijev v luči prihajajočih olimpijskih iger v Sočiju, športnike pa so v pogovoru o Fair-playu nagovorili tudi Ivo Daneu, Matjaž Smodiš in Tomaž Ambrožič. Uradni del je končal direktor marketinga Petrola, Rok Cuderman, s kratko predstavitvijo Petrolove politike športnih sponzorstev.

Ob koncu so vsi skupaj športnikom zaželeli uspešno nadaljevanje ali začetek sezone z obljubo,
da čez eno leto tovrstno srečanje obvezno ponovijo.

Team Petrol

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.