Q Max iQ Diesel

Naše najnaprednejše dizelsko gorivo, ki smo ga še dodatno nadgradili. Sodobna tehnologija čiščenja Dual Action Technology ter inovativna molekularna sestava poskrbita za boljšo ekonomiko vožnje, večjo zanesljivost delovanja in manj vplivov na okolje. In kar 50 prevoženih kilometrov na rezervoar več!

POIŠČITE BENCINSKI SERVIS Z IQ DIESEL

Dual Action Technology za napredno zaščito motorja

Do 50 prevoženih kilometrov več in 6 % večja moč motorja

Popolna zaščita ključnih motornih delov

Manj penjenja za dodatne 4 litre v rezervoarju

Še manj emisij, manj CO2 in manj trdih delcev v izpuhu

Ko obiščete Petrol, z ukrepi skrbimo za vašo in našo varnost.

Preberite kako

Nadstandardno dizelsko gorivo za najzahtevnejše uporabnike

Popolna zaščita motorja za večjo moč in več kilometrov

Inteligenten sistem dvojne zaščite Dual Action Technology poskrbi za zelo hitro in učinkovito regeneracijo stanja v motorju in tako stabilizira sistem vbrizgavanja in mešanja goriva z zrakom. Rezultat je povečana moč in odzivnost motorja ter večje število kilometrov, ki jih lahko prevozite z eno polnitvijo: tudi 50 do 60 kilometrov več! Manjše penjenje goriva omogoča še izdatnejše polnjenje rezervoarja.

Hitrejši vžig in zanesljivost v vseh vremenskih razmerah

Dizelsko gorivo ima zaradi svoje naravne sestave lahko omejeno uporabnost pri nižjih temperaturah. Izboljšana molekularna struktura goriva Q Max iQ Diesel zagotavlja boljši in hitrejši vžig, kar je posledica zelo visokega cetanskega števila goriva. To vpliva tudi na lažji zagon hladnega motorja ter tih in mirnejši tek, vi pa boste uživali v nižji porabi in boljši ekonomiki vožnje.

Izbrana sestava za okolju še prijaznejše delovanje

Q Max iQ Diesel se od drugih dizelskih goriv razlikuje tudi po svoji okolju prijaznejši sestavi, kar ga uvršča med idealna goriva za prehod v brezogljične tehnologije pogonov. Motorni testi so v Q Max iQ Diesel tako izmerili več kot 8 % nižje emisije dušikovih spojin ter skoraj 11 % manjšo vsebnost trdih delcev v izpuhu. Z njegovo uporabo se za več kot 4 % zmanjšajo tudi emisije CO2.

V Petrolu vemo, da je vrhunsko gorivo veliko več kot zgolj energent, ki poganja vaš avto. Ravno zato vam na izbranih bencinskih servisih na avtocestnem križu poleg klasičnih goriv ponujamo tudi dizel visoke kakovosti – novi Q Max iQ Diesel.

iQ Diesel je najpametnejša odločitev za vaš avto. Njegova izboljšana molekularna struktura poskrbi za polno izkoriščenost sodobnih visoko zmogljivih dizelskih motorjev, ob redni uporabi pa tudi za popolno zaščito vitalnih motornih delov, brez okolju škodljivih emisij ali usedlin, ki bi zamašile filter. Izjemna odpornost na ekstremne zimske razmere zagotavlja, da boste motor zlahka zagnali tudi v najnižjih temperaturah, za popolno neodvisnost od vseh zunanjih vplivov.

Predvajaj

Pogosta vprašanja

Kakšne so tehnične značilnosti goriva Q Max iQ Diesel?

Preverite vsebnost žvepla, vode in nečistoč v novem gorivu ter se prepričajte o izrazitih prednostih in dokazanih rezultatih njegove redne uporabe. 

Preberite več

Kaj je cetansko število? Kaj pomeni klenkanje?

Oktansko število, cetansko število, “Zero loss power” in še kaj. Pojasnjujemo nekaj pogostih izrazov iz naftne panoge, ki vam bodo pomagali razumeti kakovost goriva, ki ga točite v svoj avto.

Preberite več

Kako se Q Max razlikuje od drugih dizelskih goriv?

HiTECH goriva, med katere spada tudi Q Max iQ Diesel, so razvita v skladu z najnovejšimi trendi in usmeritvami pri aditiviranju goriv. Preverite, kaj to pomeni v praksi.

Preberite več

Kaj so aditivi? Kako motor vpliva na porabo goriva?

Vas zanima, kako tehnične značilnosti motorja vplivajo na porabo goriva? Veste, kaj so aditivi? Za vas smo zbrali nekaj ključnih podatkov o sodobnih gorivih in njihovi uporabi.

Preberite več

Kako v Petrolu skrbite za kakovost?

Preverite, kateri mednarodni certifikati in akreditacijske listine pričajo o visokih standardih kakovosti, ki jih v Petrolu zagotavljamo ko gre za ponudbo naših Q Max goriv na trgu.

Preberite več