Avtoplin

Poskrbite, da bo vaša vožnja cenejša in okolju prijaznejša. Izberite avtoplin na Petrolu, učinkovito alternativo pogonskim gorivom.

POIŠČITE TOČILNO MESTO

Najbolj ekonomično gorivo

Izpusti brez trdnih delcev in z manj strupenimi plini

Na več kot 100 Petrolovih bencinskih servisih

Zakaj je avtoplin dobra rešitev?

Ker je dostopen

V Sloveniji je avtoplin (LPG) na voljo že na več kot 100 Petrolovih bencinskih servisih, ki jih najdete ob celotnem avtocestnem križu, v vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah ter na regionalnih cestah. Dostopen pa je tudi že na več kot 40.000 bencinskih servisih po vsej Evropi.

Ker je okolju prijazen

Izberite zeleno energijo! Z vgradnjo avtoplina (LPG) bo vaš motor postal bolj ekološki. Vozila, ki delujejo na avtoplin (LPG), v ozračje ne sproščajo trdnih delcev, njihovi izpusti strupenih plinov pa so nižji od izpustov avtomobilov z bencinskim motorjem.

Ker je varčen

Z vgradnjo avtoplina (LPG) boste stroške za gorivo znatno zmanjšali in prihranili. Avtoplin (LPG) je namreč najbolj ekonomično gorivo na našem trgu, njegov strošek je v primerjavi s 95-oktanskim bencinom manjši kar za 40 %.

Prednosti za okolje in vozilo

Izpusti vozil, ki delujejo na avtoplin, imenovan tudi LPG, so manjši od izpustov avtomobilov z bencinskim motorjem. Vožnja na avtoplin prinaša prednosti tudi za motor vozila, saj je njegov tek z uporabo avtoplina tišji, cilindri pa se obrabljajo manj. Znatno boste zmanjšali tudi stroške za gorivo ter tako prihranili.

Servis avta na plin

IQ Sistemi d.o.o.

Za servis na Petrolu vgrajenih avtoplinskih sistemov se lahko obrnete na našega pogodbenega partnerja IQ Sistemi.

Delavnica Ljubljanska cesta 9, 1233 Dob
Kontakt Gregor Zdovc, +386 31 370 670