Aktualne akcije

Predelajte vozilo na avtoplin in LPG točite ugodneje

Trajanje akcije

od 01.03.2020 do 30.06.2020

Predelajte vozilo na avtoplin in LPG točite ugodneje

Vgradite vrhunsko avtoplin opremo Prins že od 1.700 € in se vozite kar 50 % ceneje. Članom Petrol kluba podarimo še 0,10 € na liter za prvih 3.000 litrov goriva po predelavi.

Vozite se dlje, dvakrat dlje.  Ob upoštevanju cen goriv in razlik v delovanju avtomobila zaradi lastnosti goriv je utekočinjen naftni plin (Liquified Petroleum Gas oz. LPG) do 50 % cenejši od bencina. S predelavo boste avtonomija vozila tako povečali za od 400 do 500 dodatno prevoženih kilometrov.

S predelavo vozila na avtoplin poskrbite tudi za okolje, saj uporaba avtoplina znižuje emisije škodljivih plinov v okolje. Vozila, ki delujejo na LPG, v ozračje ne sproščajo trdnih delcev, njihovi izpusti strupenih plinov pa so manjši od izpustov avtomobilov z bencinskim motorjem. Izpusti CO2 so pri vozilih, ki delujejo na plin za 20 % manjši, kar pripomore k zmanjšanju učinka tople grede. Tako je mogoče vozila, ki delujejo na LPG, uporabljati tudi na cestah, za katere veljajo posebna pravila uporabe za zmanjševanje obremenjevanja ozračja. Pri zgorevanju LPG ne nastajajo saje, ki lahko črno obarvajo motorno olje, zato se čistoča in značilnosti motornega olja v takšnih vozilih ohranijo tudi po vec tisoč prevoženih kilometrih, kar pripomore k boljšemu delovanju in manjši obrabi motorja.

Q Max LPG avtoplin je dostopen že na 100 Petrol lokacijah po vsej Sloveniji. Točilna mesta Q Max LPG lahko najdete na Petrolovih bencinskih servisih ob celotnem avtocestnem križu, v vseh večjih mestih in ob mestnih vpadnicah ter na nekaterih lokalnih bencinskih servisih. V Evropi je LPG na voljo že na več kot 40.000 bencinskih servisih, to število pa se vsak dan še povečuje.

Akcija za pridobitev ugodnosti ob predelavi velja za člane Petrol kluba do 30. 6. 2020. Koriščenje popusta na 3.000 L goriva ni časovno omejeno.

Preverite več o avtoplinu