Prezračevalne naprave

Prezračevanje bivalnih prostorov
je izredno pomembno za zdravje.
Prezračevalna naprava, ki ima
rekuperator, je ena boljših rešitev.

Kvaliteten zrak je izredno pomemben za naš dom, zato moramo dobro premisliti, kako bomo prezračevali prostore. S tem ne mislimo samo odvod slabega zraka, ampak tudi dotok svežega. Seveda je najenostavnejša rešitev odpiranje oken, vendar s tem vplivamo na temperaturo prostorov in nismo energetsko učinkoviti. Odlična rešitev je vgradnja prezračevalnega sistema, ki je enostaven poseg v stanovanje ali hišo in omogoča kvalitetnejše bivanje ter boljše počutje stanovalcev.

Obstajata dve možnosti prezračevanja:
  • lokalno prezračevanje z rekuperacijo in
  • centralno prezračevanje z rekuperacijo.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je primerno za prezračevanje posameznega prostora in se priporoča za tiste prostore, kjer ni možno vzpostaviti centralnega prezračevanja (sanacija; naknadna vgradnja sistema,…). Centralno prezračevanje z rekuperacijo pa se priporoča za prezračevanje celotnega objekta in je najbolje, da se ga vgradi že med samo gradnjo. Primerno je za prezračevanje hiš in stanovanjskih enot v večstanovanjski zgradbi.

Kako pa deluje? Rekuperator je priključen na dovod zunanjega zraka in odvod notranjega. Nasprotna tokova – svež in uporabljen zrak se nikoli ne mešata. Na ta način se v bivalnih prostorih uravnava vlago, prepreči nastanek in širjenje plesni ter ustvari prijetno in zdravo bivalno klimo.

Lokalni prezračevalniki

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.