Reference ID: 
30 444

Nasveti za varčno porabo energije

10 nasvetov za varčno porabo energije:
 

  1. V prehodnem obdobju in tudi poleti, znižujmo temperaturo v prostoru z uporabo senčil ter izkoriščanja naravnega in prisilnega prezračevanja, šele nato se poslužujmo klimatske naprave.
     

Cenovno ugodno ogrevanje z biomaso ter z mislijo na okolje

Evropske in nacionalne okoljske politike se prizadevajo za energetsko učinkovitost in varovanje okolja in s tem povečanjem uporabe biomase. Povečano onesnaževanje ozračja v času kurilne sezone je med drugim tudi posledica uporabe starih kurilnih naprav v gospodinjstvih. K zmanjšanju emisij delcev, ki ogrožajo naše zdravje, lahko prispevamo tudi sami. Stare kurilne naprave na les ali premog zamenjajte z okolju prijaznejšimi.

Odprli Petrolovo prvo daljinsko ogrevanje na lesno biomaso za skupino večstanovanjskih stavb

Družba Petrol je skupaj s partnerjema, podjetjema Eltec Petrol in Dominvest, z današnjim dogodkom slovesno odprla sistem daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Mojstrani, ki je z obratovanjem pričel že v trenutni kurilni sezoni. Družba Petrol bo sistem upravljala 15 let. Stroški ogrevanja se bodo znižali za okoli 20 odstotkov.

Toplozračni kamini

Toplozračni kamini segrevajo zrak, ki se po prezračevalnih ceveh lahko napelje še v druge prostore. Toplozračni kamin omogoča poceni ogrevanje na pelete ali drva.

Toplovodni kamini

 

Toplovodni kamini segrevajo vodo v zalogovniku, ki nato po sistemu cevi segreva druge prostore. Toplovodni kamin združuje vzdušje, praktičnost in cenovno ugodnost.

Toplovodni kamin Karmek

 

Toplovodni kamini

Peč na drva

Peč na drva združuje tradicionalno vrsto ogrevanja (biomasa) in peč, opremljeno s sodobno tehnologijo, ki zagotavlja visok izkoristek ter ugodno ogrevanje doma.

Kotli na trda goriva

Drva

 

Kotli na trda goriva se vračajo v naše domove,
saj prinašajo številne koristi.
Kotel na biomaso prihrani veliko denarja
in zmanjša negativen vpliv na okolje.

 

Kamini

Kamin na pelete KARMEK One

 

 

Kamini dom napolnijo s posebno toplino,
ki je ne more nuditi noben drug sistem ogrevanja.
Sodobni toplozračni in toplovodni kamini
so poleg tega še varčni in praktični.


 

Pages