V rožnatem oktobru nadaljevali z akcijo Povezani v osveščanju

Družba Petrol je v mesecu oktobru nadaljevala z akcijo »Povezani v osveščanju«, s katero so zaposlenim ženskam, na njihovem delovnem mestu, zagotovili informacije o pomenu zdravega načina življenja, preventivi in zgodnjem odkrivanju raka dojk. Tokrat so akcijo izvedli v poslovni stavbi Petrola v Ljubljani, individualnega posveta s strokovno ekipo pa se je udeležilo 77 žensk.

Povezani v osveščanju je akcija, ki so jo v Petrolu zasnovali skupaj s podjetjem Porsche Slovenija in Europo Donno, slovenskim združenjem za boj proti raku dojk. Akcijo so začeli že v mesecu juniju, ko so s pomočjo mobilne posvetovalnice v devetih dneh na terenu obiskali 84 žensk, na 31 prodajnih mestih širom Slovenije. Od 9. do 11. oktobra 2017 pa so svetovanja s strokovno ekipo, ki sta jo sestavljala zdravnik in predstavnica združenja Europa Donna, omogočili še 77 zaposlenim ženskam v poslovni stavbi Petrola v Ljubljani. V celotni akciji Povezani v osveščanju so individualni posvet tako omogočili skupno več kot 160 zaposlenim, strokovna ekipa pa je za posvete porabila 45 svetovalnih ur. "Z akcijo Povezani v osveščanju smo v okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu našim sodelavkam omogočili, da se osebno posvetujejo o bolezni dojk. Pri tej bolezni je redno samopregledovanje ključnega pomena. Z inovativno rešitvijo mobilne posvetovalnice smo tudi sodelavkam na terenu omogočili enake možnosti kot sodelavkam v poslovni hiši. Program želimo izvajati redno in ga razširiti tudi na tuje trge. Naša ambicija je uresničitev poslanstva "Če rešimo eno življenje, je namen dosežen," je ob zaključku akcije povedala Marta Svoljšak Jerman, vodja akcije Povezani v osveščanju, direktorica za Tehnični razvoj, kakovost in varnost ter vodja tehničnega razvoja v Petrolu.

V akciji Povezani v osveščanju je sodelovala tudi Mojca Senčar, zdravnica in dolgoletna vodja slovenskega združenja Europa Donna: "Moram reči, da me je akcija Povezani v osveščanju izjemno navdušila. Mi imamo veliko predavanj, vendar to je osebni pristop, namreč dojka je za vsako žensko nekaj pomembnega. Kaj pa se ji lahko zgodi v življenju, pa je pomembno, da izve na oseben način. Čisto drugače ženske sprašujejo, če sva samo dve v prostoru. Meni se zdi tovrstna akcija nekaj izjemno pomembnega. Morali bi jo predstaviti slovenski javnosti, da bi še katere druge organizacije začele drugače skrbeti za svoje zaposlene. V Sloveniji se premalo zavedamo, da je preventiva pomembna. Ves čas govorimo o zdravljenju, nekaj tudi o rehabilitaciji, izjemno malo pa o preventivi, ki je še kako pomembna".

Galerija slik: 
Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.