Tomaž Berločnik prejel nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstva

Zveza strojnih inženirjev Slovenije je v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani, v povezovanju gospodarske in akademske sfere, 26. oktobra organizirala že 6. mednarodno konferenco strojnih inženirjev - Akademija strojništva 2017. Najuspešnejšim podjetjem in zaslužnim posameznikom so podelili tudi nagrade. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, je prejel nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstva.

Letošnja Akademija strojništva je obravnavala temo Inženirstvo za kakovostnejše življenje in s ponosom na slovenske dosežke znova pokazala, da znata gospodarska in akademska sfera sodelovati. S projektoma Razvito v Sloveniji in Najboljši za najboljši tim so posebno pozornost posvetili tudi odličnosti inženirskih kadrov.

Najuspešnejšim podjetjem in zaslužnim posameznikom so podelili nagrade. Nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstva sta prejela mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola in Igor Berce, direktor podjetja Brinox. Nagrado za življenjsko delo sta prejela zasl. prof. dr. Adolf Šostar, Univerza v Mariboru in izr. prof. dr. Ivan Bajsić, Univerza v Ljubljani.

Na okrogli mizi z naslovom Odlični inženirski kadri za odlična podjetja so v nadaljevanju inženirske moči združili mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, Igor Berce, direktor podjetja Brinox, Radovan Bolko, predsednik uprave Kolektor Group, dr. Hubert Kosler, direktor podjetij Yaskawa Slovenija in Yaskawa Ristro, prof. dr. Mitjan Kalin, dekan Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Ervin Strmčnik, doktorski študent strojništva in Matic Može, študent magistrskega študija strojništva.

Ugotavljali so, da strojniška stroka s svojo v prihodnost usmerjeno dejavnostjo pomembno prispeva k tehnološkemu napredku in dvigu dodane vrednosti slovenskega gospodarstva, učinkovito ustvarja in ohranja delovna mesta ter pomembno prispeva k trajnostnim ciljem EU in Slovenije.

Tomaž Berločnik: »V družbi Petrol je inženirstvo zapisano že v same korenine. Inženirstvo ima pri nas pomembno vlogo ne samo v tradicionalnem naftnem poslu, temveč tudi v energetiki in okolju, kjer je tehnično znanje zelo pomembno. V Petrolu verjamemo, da v prihodnosti ne bo zmagovalec samo tisti, ki bo znal upravljati z znanjem, temveč tudi tisti, ki bo znal upravljati s kadri. Pri tem je sodelovanje gospodarstva v izmenjavi znanja z univerzami kombinacija zaradi katere smo lahko na trgu inovativni in zmagovalec v boju proti globalni konkurenci.«
 

Galerija slik: 
Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.