Petrolova mobilna posvetovalnica Europa Donna

Družba Petrol je za svoje zaposlene, v sodelovanju z Združenjem Europa Donna Slovenija in podjetjem Porsche Slovenija, zasnovala akcijo »Povezani v osveščanju«, s katero bodo ženskam, zaposlenim na Petrolu, na njihovem delovnem mestu zagotovili informacije o pomenu zdravega načina življenja, preventivi in zgodnjem odkrivanju raka dojk.

V sklopu akcije »Povezani v osveščanju« bo Petrol s pomočjo mobilne posvetovalnice s strokovno ekipo, ki jo sestavljata zdravnik in predstavnica združenja Europa Donna, v 10 dneh, med 5. in 27. junijem 2017, obiskal 92 žensk na 32 prodajnih mestih Petrola širom Slovenije. Mobilna posvetovalnica, nameščena v Volkswagnovo gospodarsko vozilo, ki ga je omogočilo podjetje Porsche Slovenija, bo v tem času prevozila več kot 2.200 kilometrov.

Akcijo bodo nadaljevali tudi v mesecu oktobru, poznanem kot rožnati oktober - mesec osveščanja o raku dojk, ko bodo v poslovni stavbi Petrola v Ljubljani med 9. in 11. oktobrom 2017 posvet omogočili še 83 zaposlenim.

V celotni akciji »Povezani v osveščanju« bodo individualni posvet omogočili tako skupno kar 175 zaposlenim, strokovna ekipa pa bo za posvete porabila 44 svetovalnih ur.

Individualna obravnava na delovnem mestu zaposlenega

Petrol v sklopu aktivnosti za varstvo in varovanje zdravja zaposlenih izvaja vrsto zdravstvenih posvetov, delavnic in predavanj v sodelovanju z različnimi strokovnimi organizacijami, kot so Nacionalni inštitut za javno zdravje, Izobraževalni center Reševalne postaje UKC Ljubljana, Zavod Diabetes, Združenje Europa Donna. Prav sodelovanje z zadnjo pa v slovenski prostor prinaša povsem nov koncept pristopa do zaposlenih. Gre za prvo tovrstno akcijo v Sloveniji, s katero Petrol omogoča svojim zaposlenim individualno svetovalno obravnavo na njihovem delovnem mestu.

Dr. Marta Svoljšak Jerman, direktorica za Tehnični razvoj, kakovost in varnost v Petrolu: »Ker ima skupina Petrol zaposlene razpršene po vsej Sloveniji, se ob vsaki tovrstni akciji znova sprašujemo, kako omogočiti čim bolj enakovreden dostop do posveta za vse. Kako omogočiti vsakemu zaposlenemu svetovanje v njegovem kraju delovnega mesta? Meje dostopnosti smo začeli premikati z Zavodom Diabetes, v sodelovanju z Združenjem Europa Donna pa smo se odločili, da naredimo še korak dlje. Da se zaposlenim z mobilno posvetovalnico približamo prav do vrat njihovega delovnega mesta.«

Povabilu k sodelovanju se je odzvalo podjetje Porsche Slovenija, ki je Volkswagnovo gospodarsko vozilo, za čas izvedbe projekta, spremenilo v mobilno posvetovalnico Europe Donne. Sabrina Pečelin iz podjetja Porsche Slovenija: »Povabila, da se projektu pridružimo z nudenjem prevoznega sredstva, ki bo obenem tudi prostor za posvet, za tako plemenito poslanstvo, kot ga izvaja Europa Donna, nismo mogli zavrniti. Družbeno odgovorno ravnanje, s posluhom za različne javnosti, je tudi sicer del delovanja podjetja Porsche Slovenija.«

Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna: »Na podlagi velikega zanimanja Petrolovk za prihod na pogovor v mobilno posvetovalnico lahko rečemo, da je tovrstna akcija primer dobre prakse, ki dokazuje, da je pomembno, da podjetja omogočajo zaposlenim enake možnosti in dostopnost do strokovnih nasvetov ter posvetovanja. Prvič izvajamo idividualno preventivno svetovanje in smo izjemno navdušeni nad pozitivnim odzivom na obeh straneh. Včasih težko pridemo že do osebnega zdravnika, ki nima časa za pogovor, kaj šele za preventivne nasvete. Zato je to enkratna priložnost, da Petrolovke pridejo do pravih in kredibilnih nasvetov iz prve roke. Z nami so na poti štirje zdravniki, vsi z izkušnjami s področja onkologije, in štiri predstavnice združenja Europa Donna.«

 

Videoposnetek novinarske konference si lahko ogledate na tej povezavi.

Galerija slik: 
Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.