Petrol preko Zaposlitvenega izziva zaposlil 4 nove sodelavce

Petrol, ki je med večjimi zaposlovalci v Sloveniji in je tudi nosilec priznanja najuglednejši delodajalec v panogi trgovina, je preko projekta Zaposlitveni izziv, ki ga je letos že 19. zapored izvedel Zavod za zaposlovanje, med 41 potencialnimi kandidati zaposlil 4 posameznike, ki bodo zasedli delovno mesto prodajalca za kulinariko v delu bencinskega servisa Fresh. Kljub temu da so zaposlitev dobili kar štirje kandidati, pa je komisijo najbolj prepričala Vlasta Svetek, ki je postala zmagovalka izziva.

19. Zaposlitveni izziv v sodelovanju s Petrolom

Podjetje Petrol se je s sodelovanjem v Zaposlitvenem izzivu odločilo zaposliti prodajalca za kulinariko v konceptu Fresh na bencinskem servisu. Postopek izbora in testiranja brezposelnih ter drugih iskalcev zaposlitve je izvedla ljubljanska območna služba zavoda za zaposlovanje. Na uvodno predstavitev projekta Zaposlitveni izziv in prostega delovnega mesta v Petrolu se je odzvalo 41 izbranih kandidatov. Z 18 kandidati so po pregledu življenjepisov na Zavodu opravili razgovore, s polovico pa so opravili tudi ustrezne psihološke teste osebnostnih lastnosti.

V ožji izbor se je uvrstilo 8 oseb, 5 od teh se je udeležilo Dneva odprtih vrat, kjer so spoznali delo v Petrolovem Freshu. V tokratnem izzivu so se kandidati praktično preizkusili tako, da so morali postreči 4-člansko družino, ki je prišla  na kosilo na bencinski servis v Fresh restavracijo.

Predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik je v sklepnem delu projekta poudaril, da je Petrol inovativen na mnogih področjih, zato so se z entuziazmom in s poslovnim interesom udeležili programa Zavoda za zaposlovanje Zaposlitveni izziv. »Z njihovo pomočjo smo iskali in tudi našli primerne kandidate za zaposlitev v našem programu koncepta hitre in zdrave prehrane Fresh. Izziv je bil profesionalno voden in izveden, vse je teklo, kot smo se dogovorili, na zavodu so zelo odzivni, srčni in imajo pravo željo po napredku,« je dodal.

Direktorica Zavoda za zaposlovanje Mavricija Batič, ki Zaposlitveni izziv izvaja od leta 2011, poudarja, da so v družbi hoteli spremeniti mnenje o brezposelnih in pokazati, da je med njimi veliko odličnih kandidatov z znanjem, motivacijo, idejami ... »Praviloma niso bili samo za eno leto, ampak so kar ostali pri teh delodajalcih ali pa dobili neko referenco za novo zaposlitev, za novo pot,« dodaja Batičeva in s tem kaže na uspešnost projekta na dolgi rok.

Zaposlitveni izziv

Zaposlitveni izziv je projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Poteka kot tekmovanje med izbranimi kandidati (brezposelnimi in drugimi iskalci zaposlitve, prijavljenimi pri Zavodu), ki imajo ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje.

Kandidati  se med seboj pomerijo v reševanju problemske/praktične naloge, ki jo določi podjetje. Najboljši med izbranimi kandidati, ki z odličnostjo reši nalogo in prepriča strokovno komisijo, sestavljeno iz predstavnikov Zavoda RS za zaposlovanje, Združenja Manager in sodelujočega podjetja, dobi priložnost za zaposlitev pri delodajalcu za najmanj leto dni.

V doslej izvedenih osemnajstih Zaposlitvenih izzivih se je zaposlilo 28 visoko motiviranih in talentiranih brezposelnih, ki so odlično rešili problemsko nalogo oz. so se izvrstno dokazali pri praktičnem preizkusu.

Petrolovi zaposleni

V Petrolu ustvarjajo organizacijsko kulturo, naravnano k skupnim vrednotam, dosežkom, spremembam in medsebojni podpori. Konec meseca maja 2017 je bilo v skupini Petrol že 4.296 zaposlenih, ki zadovoljno in zavzeto opravljajo z vsakodnevnimi izzivi.

Velik poudarek posvečajo izobraževanju in razvoju kadrov na vseh ravneh, saj se zavedajo, da vlaganje v zaposlene pomeni investicijo v prihodnost. Oblikovali so akademijo za upravo in direktorje organizacijskih enot »Energy for Leadership«, Petrolovi talenti se kalijo na Poslovni akademiji Petrol, leta 2016 je bila oblikovana Akademija projektnega vodenja, v sklopu Prodajne akademije pa svoje znanje izpopolnjujejo prodajni predstavniki in zaposleni v klicnem centru. V letu 2016 je Petrol za vlaganje v izobraževanje dobil priznanje za uvrstitev med Top 10 najboljših delodajalcev v Sloveniji.

Od leta 2001 Petrol redno meri organizacijsko klimo in zadovoljstvo zaposlenih. Rezultati kažejo, da je organizacijska klima v podjetju na zelo visokem nivoju, se pa v zadnjih treh letih rezultati še izboljšujejo oz. ostajajo vsi elementi merjenja visoko ocenjeni. Petrol je med drugim tudi nosilec polnega certifikata družini prijazno podjetje, v letu 2016 pa je prejel vrsto uglednih nagrad. Med drugim tudi priznanje portala Mojedelo.com za uglednega delodajalca v panogi trgovina v Sloveniji, družba BH Oil Company d.o.o. pa je prejela priznanje za uvrstitev med prve tri najbolj zaželene delodajalce leta v Bosni in Hercegovini v sektorju nafte in plina.

Galerija slik: 
Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.