Kateri diesel naj nalijem na Petrolu na Hrvaškem?

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 12:15

Pozdravljeni,
kateri diesel naj nalijem na Petrolu na Hrvaškem
Q MAX EURODIESEL BS ali
EURODIESEL BS.
Kakšna je razlika.

Vprašanje ni postavljeno zaradi cene, temveč
zaradi kvalitete oz.....

Lep pozdrav,
peter

torek, 20. junij 2017 ob 08:41

Spoštovani,
Zahvaljujemo se vam za postavljeno vprašanje. Na kratko vam bomo poskušali opisati glavno razliko.

Gorivi QMax Eurodiesel BS in Eurodiesel BS je razlikujeta v dodatni obdelavi goriva. Goriva blagovne znamke QMax so namreč dodatno aditivirana in sicer s paketom večnamenskega multifunkcionalnega dodatka, ki zagotavlja višjo zaščito motorja, njegovo optimalnejše delovanje in posledično tudi nekaj nižjo porabo. Pri tem je uporabljen dodatek vrhunskega angleškega proizvajalca aditivov Afton Chemicals. Učinki so seveda v največji vidni pri stalni uporabi takega goriva, vendar tudi posamezna polnjenja vozila s tem gorivom že učinkujejo.

Za lažje razumevanje prednosti, ki jih prinašajo aditivirana goriva lahko te primerjamo s priporočili, ki jih danes pogosto slišimo v "prehrani ljudi". Zdravo prehranjevanje koristno vpliva na vrsto dejavnikov življenja - počutje, energija, odpornost na bolezni in poškodbe ipd. Enako lahko rečemo za učinke aditivov v gorivu. Ti zagotavljajo boljšo čistost napajalnega sistema, optimalnejše zgorevanje in posledično boljšo izrabo energije, tako v smislu porabe goriva, kot zmogljivosti motorja. Če motorju zagotovimo optimalne pogoje za delovanje bo torej tudi njegov učinek maksimalen. To seveda ne pomeni, da bomo iz njega "istisnili" več moči, kot jo je ta sposoben zagotavljati po tovarniških podatkih, bomo pa s tem lažje in trajnejše dosegali njegove maksimalne sposobnosti skozi ves čas uporabe vozila.

Sicer pa tako gorivo QMax Eurodiesel BS, kot tudi Eurodiesel BS v celoti ustrezata zahtevam aktualnega evropskega standarda za dizelsko gorivo (EN590). Obe gorivi sta prav tako v pogledu postopkov kontrole podvrženi enakim kakovostnim standardom in zahtevam.    

Danes kupci od goriv seveda pričakujemo še več, kot to določa standard. In prav to ponujajo goriva blagovne znamke QMax. Skladno s tem seveda na prvem mestu priporočamo uporabo goriva QMax Eurodiesel BS. Tudi z uporabo goriv Eurodiesel BS boste sicer motorju nudili gorivo v skladu z zahtevami proizvajalcev motorjev, zato končno odločitev prepuščamo vam.    

Lepo vas pozdravljamo,

Silvan Simčič
OE Tehnični razvoj, kakovost in varnost - podpora