Kako se lahko odstrani madež diesla, ki se med točenjem goriva razlije po barvi avta?

torek, 6. marec 2018 ob 18:13

Živijo mene zanima kako se lahko odstrani madež diesla, ki nastane med točenjem goriva. Se razlije po barvi avta. Hvala in ld

sreda, 7. marec 2018 ob 09:52

Spoštovani,
proizvoda, ki bi bil namenjen tovrstnemu čiščenju žal ne poznamo. Svetujemo pa, da v tovrstnih primerih polito gorivo čimprej obrišete s papirnato ali tekstilno krpo. Mesto razlitja naj se kasneje po možnosti tudi razmasti,  z uporabo blagega detergenta, vse skupaj pa nato izdatno splakne s tekočo vodo. Pri tem je potrebno paziti, da se ne uporablja močnih ali agresivnih čistil/detergentov, ki bi lahko poškodovali lak. Pri prvem čiščenju lakiranih površin s krpo ali ustreznim papirnatim robčkom to izvesti z občutkom, brez pretiranega drgnjenja in pritiska na povšino.

Avtomobilski lak kot tudi plastika in gume so sicer na goriva odporni, vendar pa je priporočljivo, da jih v primeru razlitja sperete ali splaknete z vodo ali ustreznim detergentom. Uporabo nenamenskih čistil ali preparatov, za katere niso poznani učinki na avtomobilski lak ali plastiko, odsvetujemo. 

Ob koncu pa še manjši namig. Če se vam pogosteje dogaja, da se vam ob točenju nekaj goriva polije, svetujemo, da si že pred pričetkom točenja pod odprtino za gorivo nastavite par papirnatih robčkov (ti so vam na razpolago ob točilnih agregatih). S tem preprečite manjša politja po avtomobilskem laku. Robček po koncu enostavno odvržete v ustrezen koš, površine ob odprtini za točenje pa ostanejo čiste.

Lepo vas pozdravljamo,

Silvan Simčič
OE Tehnični razvoj, kakovost in varnost - podpora

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.