Čemu služi zaklepanje sanitarij na bencinskih servisih?

torek, 17. julij 2012 ob 23:45

Pozdravljeni,

zanima me, čemu služi zaklepanje WCjev na bencinskih servisih.

Sicer so zaklepanje na marsikaterem servisu že ukinili (tako kot tudi v večini bifejev), ampak mnoge črpalke pa še vedno vztrajajo pri zaklepanju, še posebej večje v Ljubljani in drugih večjih mestih.

Gre morda za kraje WC školjk, morda toaletnega papirja?

Gre za boj proti "svinjanju"? Ampak saj tudi v primeru ključa verjetno ne greste preverit, kaj je dotični napravil, mar ne?

Morda ključ podeljujete selektivno (trenutno so aktualni romunski državljani)?

Gre morda za odganjanje "stacioniranih" pivcev? Ne verjamem, tisti verjetno uporabijo grmovje v bližini.

Kakorkoli:

Dvomim, da si osebje servisa po vsakokratnem rokovanju s ključem umije roke, preden obravnava naslednjo stranko. Pa tudi če si, stranka, ki je prinesla ključ, si jih ne more.

Ravno tako je treba vedeti, da s polnim mehurjem ali motnjami prebave ni največji užitek postaviti se v vrsto in prositi za ključ.

Naj še spomnim, da KVČB v svoji akciji Naj javno stranišče 2011 kriterij dostopnosti, vključno z nezaklepanjem, navaja na prvem mestu med kriteriji.

sreda, 18. julij 2012 ob 10:30

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za posredovano vprašanje. Sanitarije na bencinskih servisih morajo biti odklenjene. Izjema so sanitarije na bencinskih servisih kjer je dostop omogočen preko domofona in prodajalec ob pritisku stranke na gumb domofona le te elektronsko odklene ter bencinski servisi, ki nimajo javnih sanitarij. Prosimo za posredovanje informacije na katerem bencinskem servisu so sanitarije zaklenjene, da bomo lahko zadevo preverili.

Hvala in lep pozdrav,
Gregor Lukan
Področje maloprodaja

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.