1985 do 1992

Leto 1985:

Petrolova poslovna stavba leta 1985 Petrolova poslovna stavba leta 1985

Petrol je odprl prvi samopostrežni bencinski servis v Sloveniji. To je bil servis v Ljubljani na Dunajski cesti 70.

Leto 1986:

Junija tega leta je Petrol začel s prodajo neosvinčenega bencina v Sloveniji, s čimer se je zelo zgodaj priključil skupini evropskih držav s takim gorivom.

Leto 1987:

V Petrolu je organiziran 1. turnir v malem nogometu za veterane (nad 35 let), ki je odtlej tradicionalen in se ga vsako leto udeležijo delavci Petrola in drugih slovenskih naftnih podjetij.

Leto 1990:

Bencinski servis leta 1986 Bencinski servis leta 1986

Franc Premk, dipl. ing., je postal novi generalni direktor Petrola. Maja 1990 je Petrol začel nameščati prve osebne računalnike na bencinske servise in skladišča. Konec leta 1994 jih imajo že vsi servisi, skladišča in poslovni prostori. Avgusta 1990 je Petrol začel z oddajanjem svojih bencinskih servisov v najem. Prvi je bil bencinski servis Opatje selo. Oktobra 1990 v Mariboru odprejo prve ekološke dneve Petrola, ki se razvijejo v tradicionalno vsakoletno srečanje ekoloških strokovnjakov. Petrol se vse bolj razvija v družbo, ki veliko vlaga v slovensko ekologijo. Decembra 1990 je Petrol prvič organiziral likovni natečaj za učence slovenskih osnovnih šol, poimenovan "Otroci odraslim". Že v naslednjem letu je postal največji vsakoletni likovni natečaj v slovenskih šolah doma in v zamejstvu. Skupaj ga organizirajo Petrol, Zavod Republike Slovenije za šolstvo in Mednarodni grafični likovni center iz Ljubljane, redno pa se ga udeležuje nekaj sto šol.

Leto 1991:

Zavijanje ventilov na jeklenkah Zavijanje ventilov na jeklenkah

Junija 1991 so na Petrolovih bencinskih servisih začeli s prodajo plina v jeklenkah. Danes je takšnih servisov že čez 100. Decembra 1991 je odprt bencinski servis Muta, ki pomeni zametek nove gradnje Petrolovih servisov z velikim prodajnim prostorom, kjer je ob novi izbiri blaga omogočen kupcu prost in neoviran dostop do polic z blagom.

 

Leto 1992:

 

Razvoz iz skladišča tekočih goriv Razvoz iz skladišča tekočih goriv

Petrolove bencinske servise so obogatile prve avtomatske pralnice, najprej na Bledu. V zahvalo za dolgoletno podporo Petrola slovenski kulturi in še zlasti tradicionalnem Borštnikovem srečanju v Mariboru je Petrol oktobra 1992 prejel posebno diplomo kot mecen slovenske kulture. V Zgornji Kungoti je oktobra 1992 odprt prvi bencinski servis v Sloveniji, zgrajen z zasebnim kapitalom. Servis je poslovno povezan s Petrolom, ki je investicijsko, projektno in organizacijsko pomagal pri gradnji in odprtju objekta.

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.