Petrolovi e-računi

E-račun je račun, ki ga izdajatelj izda prejemniku računa v elektronski obliki in, ki se preko sistema E-račun posreduje do prejemnika.

Če želite poslovati elektronsko in se znebiti papirnatih računov v svojem poštnem nabiralniku, imate naslednji dve možnosti:

E-račun v spletno banko

Račun za naše storitve vam lahko pošiljamo v vašo spletno banko, kjer plačilo le potrdite in se rešite nepotrebnega prepisovanja s položnic, hkrati pa še prihranite na bančni proviziji.

E-račun v e-pošto (PDF, XML)

Želite na elektronsko pošto prejemati PDF in XML priponko? PDF si lahko shranite v arhiv, jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo prek spletne banke.

Prednosti za prejemnike (plačnike) e-računov:

  • prejem računa neposredno v elektronsko banko,
  • enostavno in hitrejše plačevanje – vsi podatki za plačilo v elektronski banki so že izpolnjeni, potreben je samo en klik,
  • nižji stroški plačevanja (plačilo računa v elektronski banki je nižje od plačila na bankomatu ali na bančnem okencu),
  • pregled vseh čakajočih in že plačanih računov imate na enem mestu
  • prejemanje računov tudi v PDF in XML obliki v nabiralnik e-pošte. PDF priponko lahko shranite v svoj arhiv, si jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo e-računa prek vaše spletne banke ali uvoz podatkov v finančne aplikacije.

 

Kako naročite e-račun?

Takoj naročite e-račune prek spletnega portala Moj Petrol!

Vse možnosti imate na voljo po prijavi v portal Moj Petrol na enem obrazcu. Tu vam omogočamo, da poleg prejema na spletno banko, prejemate e-račun v PDF in XML obliki tudi na vašo elektronsko pošto, če to želite.

Če želite prejemati e-račun v spletno banko, se lahko naročite tudi v svoji spletni banki v razdelku e-računi. V obrazcu spletne banke v polje "ID referenčna številka" vpišite sklic iz posebne položnice (13-mestna številka), ki ste jo prejeli.

Če ne želite izkoriščati vseh prednosti, ki vam jih brezplačno nudi portal Moj Petrol in se ne želite registrirati, lahko e-račun v spletno banko naročite prek PDF Vloge za izdajo e-računa. Le-to prenesite na svoj računalnik, jo natisnite, izpolnite, podpišite in pošljite na naslov:

Petrol d.d., Ljubljana 
Dunajska cesta 50 
1527 Ljubljana 
Oddelek podpora kupcem.


Registrirani uporabniki portala Moj Petrol lahko preverite status vloge, kjer lahko izberete tudi prejemanje PDF in XML računov po e-pošti. Še niste registrirani? Registrirajte se takoj, brezplačno.

 

Pozor!

  1. Vsi aktualni dokumenti in splošni pogoji so navedeni med priponkami na desni strani te strani;
  2. Za prejemanje e-računa po elektronski pošti prevzemate vso odgovornost. Nezaščitena elektronska pošta ni varen medij;
  3. Pravnim osebam prijava na storitev e-račun ni omogočena.

 

Register izdajateljev E-računov

Petrol je dodan v register izdajateljev E-računov, ki vsebuje seznam podjetij, ki izdajajo e-račune in tako svojim strankam omogočajo prejem računov v elektronski obliki. Register poleg podatkov o posameznem izdajatelju, kot so naziv, naslov in davčna številka, vsebuje tudi informacijo o pogojih izdajatelja za posredovanje e-računov ter naročanju na prejemanje e-računov pri posameznem izdajatelju.
 

S prehodom na e-račun na svetovno prvenstvo v Katar!

NAGRADA: ogled SP prvenstva Katar
HORVAT MILAN 4000 KRANJ
NAGRADA: Samsung Bluetooth slušalka
FRIŠKIČ SIMONA 9000 MURSKA SOBOTA
STRAŽIŠČAR JOŽE 1230 DOMŽALE
MAKSIMOVIČ DARKO 5297 PRVAČINA
GONC TOMISLAV 9220 LENDAVA - LENDVA
RAVNIKAR MARIJA 1235 RADOMLJE
NAGRADA: Samsung darilni paket
SALMISTER ROMAN 3212 VOJNIK
JENKO BORIS 4240 RADOVLJICA
FELICIJAN JURE 3341 ŠMARTNO OB DRETI
TAVŽELJ TOMAŽ 2235 SV. TROJICA V SLOV. GORIC

Preberite pravila nagradne igre