Petrolovi eRačuni

eRačun je račun, ki ga izdajatelj izda
prejemniku računa v elektronski obliki in,
ki se preko sistema eRačun
posreduje do prejemnika.

Če želite poslovati elektronsko in se znebiti papirnatih računov v svojem poštnem nabiralniku, imate naslednji dve možnosti:

eRačun v spletno banko

Račun za naše storitve vam lahko pošiljamo v vašo spletno banko, kjer plačilo le potrdite in se rešite nepotrebnega prepisovanja s položnic, hkrati pa še prihranite na bančni proviziji.

eRačun v e-pošto (PDF, XML)

Želite na elektronsko pošto prejemati PDF in XML priponko? PDF si lahko shranite v arhiv, jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo prek spletne banke.


Prednosti za prejemnike (plačnike) eRačunov:

  • prejem računa neposredno v elektronsko banko,
  • enostavno in hitrejše plačevanje – vsi podatki za plačilo v elektronski banki so že izpolnjeni, potreben je samo en klik,
  • nižji stroški plačevanja (plačilo računa v elektronski banki je nižje od plačila na bankomatu ali na bančnem okencu),
  • pregled vseh čakajočih in že plačanih računov imate na enem mestu
  • prejemanje računov tudi v PDF in XML obliki v nabiralnik e-pošte. PDF priponko lahko shranite v svoj arhiv, si jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo eRačuna prek vaše spletne banke ali uvoz podatkov v finančne aplikacije.

 

Kako naročite eRačun?

Takoj naročite eRačune prek spletnega portala Moj Petrol!

Vse možnosti imate na voljo po prijavi v portal Moj Petrol na enem obrazcu. Tu vam omogočamo, da poleg prejema na spletno banko, prejemate e-račun v PDF in XML obliki tudi na vašo elektronsko pošto, če to želite.

V obrazcu spletne banke v polje "ID referenčna številka" vpišite celotno referenco prejemnika iz posebne položnice (17-mestna oznaka npr. SI122500000029493), ki ste jo prejeli.

Če ne želite izkoriščati vseh prednosti, ki vam jih brezplačno nudi portal Moj Petrol in se ne želite registrirati, lahko eRačun v spletno banko naročite prek PDF Vloge za izdajo eRačuna. Le-to prenesite na svoj računalnik, jo natisnite, izpolnite, podpišite in pošljite na naslov:

Petrol d.d., Ljubljana 
Dunajska cesta 50 
1527 Ljubljana 
Oddelek podpora kupcem.


Registrirani uporabniki portala Moj Petrol lahko preverite status vloge, kjer lahko izberete tudi prejemanje PDF in XML računov po e-pošti. Še niste registrirani? Registrirajte se takoj, brezplačno.

 

Pozor!

  1. Vsi aktualni dokumenti in splošni pogoji so navedeni med priponkami na desni strani te strani;
  2. Za prejemanje eRačuna po elektronski pošti prevzemate vso odgovornost. Nezaščitena elektronska pošta ni varen medij;
  3. Pravnim osebam prijava na storitev eRačun ni omogočena.

 

Register izdajateljev eRačunov

Petrol je dodan v register izdajateljev eRačunov, ki vsebuje seznam podjetij, ki izdajajo eRačune in tako svojim strankam omogočajo prejem računov v elektronski obliki. Register poleg podatkov o posameznem izdajatelju, kot so naziv, naslov in davčna številka, vsebuje tudi informacijo o pogojih izdajatelja za posredovanje eRačunov ter naročanju na prejemanje eRačunov pri posameznem izdajatelju.

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.