Petrolovi eRačuni

eRačun je račun, ki ga izdajatelj izda prejemniku računa v elektronski obliki in, ki se preko sistema eRačun posreduje do prejemnika.

Če želite poslovati elektronsko in se znebiti papirnatih računov v svojem poštnem nabiralniku, imate naslednji dve možnosti:

eRačun v spletno banko

Račun za naše storitve vam lahko pošiljamo v vašo spletno banko, kjer plačilo le potrdite in se rešite nepotrebnega prepisovanja s položnic, hkrati pa še prihranite na bančni proviziji.

eRačun v e-pošto (PDF, XML)

Želite na elektronsko pošto prejemati PDF in XML priponko? PDF si lahko shranite v arhiv, jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo prek spletne banke.

Preklopite na eRačun in pridobite 200 Zlatih točk

Želite udobno, varno, hitro, brezskrbno in ceneje poravnavati svoje obveznosti? Želite prispevati k varovanju okolja? Zagotovite si prejemanje računa v elektronski obliki, po elektronski pošti oziroma neposredno v spletno banko!

Vsem, ki se boste v obdobju od 1.8.2016 do 31.8.2016 naročili na prejemanje eRačuna, bomo podarili 200 Zlatih točk. Na eRačun se lahko naročite po prijavi v portal Moj Petrol oziroma preko PDF vloge za izdajo eRačuna ali preko brezplačne telefonske številke 080 22 66.


Prednosti za prejemnike (plačnike) eRačunov:

  • prejem računa neposredno v elektronsko banko,
  • enostavno in hitrejše plačevanje – vsi podatki za plačilo v elektronski banki so že izpolnjeni, potreben je samo en klik,
  • nižji stroški plačevanja (plačilo računa v elektronski banki je nižje od plačila na bankomatu ali na bančnem okencu),
  • pregled vseh čakajočih in že plačanih računov imate na enem mestu
  • prejemanje računov tudi v PDF in XML obliki v nabiralnik e-pošte. PDF priponko lahko shranite v svoj arhiv, si jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo eRačuna prek vaše spletne banke ali uvoz podatkov v finančne aplikacije.

 

Kako naročite eRačun?

Takoj naročite eRačune prek spletnega portala Moj Petrol!

Vse možnosti imate na voljo po prijavi v portal Moj Petrol na enem obrazcu. Tu vam omogočamo, da poleg prejema na spletno banko, prejemate e-račun v PDF in XML obliki tudi na vašo elektronsko pošto, če to želite.

Če želite prejemati eRačun v spletno banko, se lahko naročite tudi v svoji spletni banki v razdelku eRačuni. V obrazcu spletne banke v polje "ID referenčna številka" vpišite sklic iz posebne položnice (13-mestna številka), ki ste jo prejeli.

Če ne želite izkoriščati vseh prednosti, ki vam jih brezplačno nudi portal Moj Petrol in se ne želite registrirati, lahko eRačun v spletno banko naročite prek PDF Vloge za izdajo eRačuna. Le-to prenesite na svoj računalnik, jo natisnite, izpolnite, podpišite in pošljite na naslov:

Petrol d.d., Ljubljana 
Dunajska cesta 50 
1527 Ljubljana 
Oddelek podpora kupcem.


Registrirani uporabniki portala Moj Petrol lahko preverite status vloge, kjer lahko izberete tudi prejemanje PDF in XML računov po e-pošti. Še niste registrirani? Registrirajte se takoj, brezplačno.

 

Pozor!

  1. Vsi aktualni dokumenti in splošni pogoji so navedeni med priponkami na desni strani te strani;
  2. Za prejemanje eRačuna po elektronski pošti prevzemate vso odgovornost. Nezaščitena elektronska pošta ni varen medij;
  3. Pravnim osebam prijava na storitev eRačun ni omogočena.

 

Register izdajateljev eRačunov

Petrol je dodan v register izdajateljev eRačunov, ki vsebuje seznam podjetij, ki izdajajo eRačune in tako svojim strankam omogočajo prejem računov v elektronski obliki. Register poleg podatkov o posameznem izdajatelju, kot so naziv, naslov in davčna številka, vsebuje tudi informacijo o pogojih izdajatelja za posredovanje eRačunov ter naročanju na prejemanje eRačunov pri posameznem izdajatelju.

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.